Gotowe dressingi w butelkach

Teraz zajmiemy się wynalazkami dla osób leniwych lub zabieganych. Ewentualnie takich, którym samodzielne poruszanie się w kuchni sprawia poważny problem.
Rynek odpowiada na rozmaite potrzeby, stąd nie należy się dziwić temu, że w sklepach pojawiają się dressingi gotowe. Z reguły są sprzedawane w butelkach, dzięki czemu można je łatwo dozować do sałat.
Butelka nie jest mała, a nie trzeba wiele sosu, by nasza sałata zyskała dobry smak. Inwestowanie w gotowca ma więc sens jedynie wtedy, gdy jadamy takie rzeczy regularnie i zużyjemy cały dressing w ciągu, dajmy na to, trzech tygodni.
W innym razie otwarty sos zacznie się w końcu psuć, nawet jeśli będziemy go stale przechowywać w lodówce. Inną wadą takich gotowych mieszanek jest to, że często w składzie surowcowym można znaleźć konserwanty, sztuczne zagęstniki i wzmacniacze smaku.
Wszystko to, czego nie ma w dressingu przygotowanym od podstaw w domu. Lepiej zatem traktować je jako ciekawostkę lub wyjście awaryjne, a nie włączać do diety na stałe.

Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Polecane artykuły

Legendarna mozzarella
Włochy są znane z wyśmienitej kuchni, która ma wiele oblicz. Wśród włoskich specjałów na wielką uwagę zasługują również sery, wśród których jednym z najbardziej znanych na świecie jest mozzarella. To dość osobliwy ser – nie ma wyrazistego smaku, przez niektórych jest wręcz uważany za jałowy. Mimo

Kardiochirurgia inwazyjna
Postęp medycyny umożliwił nowoczesne metody leczenia wielu chorób. W dzisiejszych czasach możemy stosować inwazyjne sposoby w przypadku chorób serca. Kardiochirurgia zajmuje się właśnie operacyjnym leczeniem serca i naczyń krwionośnych. Warto przyjrzeć się uważniej inwazyjnemu leczeniu przy zawale