Mieszanki w proszku

Na koniec jeszcze jeden produkt, który dla jednych jest ponurą zmorą, a dla drugich użytecznym elementem w kuchennej szafce. Mowa o dressingach w proszku, czyli mieszankach przypraw.
Wystarczy je połączyć z wodą i olejem, dokładnie wymieszać i w ciągu kilkunastu sekund mamy sos gotowy do polania naszej sałaty. To z całą pewnością bardzo wygodne i nie złego się nie stanie, jeśli raz na jakiś czas przygotujemy dressing w taki sposób.
Dochodzą jednak do głosu te same wady, które odezwały się już w kontekście gotowych dressingów w butelce. Niemal zawsze w mieszance znajdziemy wzmacniacz smaku czy emulgator, który ma nadać sosom postać zwartej emulsji.
Ilość chemii w takich produktach potrafi być na tyle duża, że zdecydowanie lepiej będzie przeprosić się z internetowymi przepisami i przygotować wszystko samodzielnie. Możliwe, że koszt będzie niższy aniżeli zakup mieszanek w proszku.
Ewentualnie szukajmy takich z najkrótszym składem i z jak najmniejszym udziałem chemicznych specyfików, które nie są dobre dla naszych żołądków.

Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Polecane artykuły

Legendarna mozzarella
Włochy są znane z wyśmienitej kuchni, która ma wiele oblicz. Wśród włoskich specjałów na wielką uwagę zasługują również sery, wśród których jednym z najbardziej znanych na świecie jest mozzarella. To dość osobliwy ser – nie ma wyrazistego smaku, przez niektórych jest wręcz uważany za jałowy. Mimo

Kardiochirurgia inwazyjna
Postęp medycyny umożliwił nowoczesne metody leczenia wielu chorób. W dzisiejszych czasach możemy stosować inwazyjne sposoby w przypadku chorób serca. Kardiochirurgia zajmuje się właśnie operacyjnym leczeniem serca i naczyń krwionośnych. Warto przyjrzeć się uważniej inwazyjnemu leczeniu przy zawale