Najlepiej zrobić samemu

Doświadczenie kulinarne uczy, że najlepsze są te dressingi, które przyrządzimy samodzielnie. Nie wymaga to ani specjalnego wysiłku, ani wielkiej wiedzy.
W gruncie rzeczy wszystko sprowadza się do połączenia odpowiednich składników do jednolitej postaci sosu-emulsji. Internet jest pełen doskonałych i wypróbowanych przepisów na dressingi.
Możemy pozwolić sobie na sporą dowolność, ponieważ praktycznie każdy rodzaj sałaty współgra z dowolnym dressingiem jaki przyrządzimy. Grunt, aby był wyrazisty i aromatyczny.
Przeważnie wybór pada na dressingi ziołowe, ponieważ to właśnie zioła odpowiadają za fantastyczne aromaty w kuchni. Jeśli tylko możemy, sięgajmy po zioła świeże.
Zerwana przed chwilą bazylia czy też przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oddadzą znacznie więcej naszemu daniu niż suszone zamienniki. Warto, by na świeżych produktach bazować właśnie w lecie i śmiało sięgać też po sezonowe jarzyny – nie tylko sałaty.
Z dressingami doskonale dogadują się również pomidory (w tym te małe, koktajlowe), jak i marchew.

Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Polecane artykuły

Legendarna mozzarella
Włochy są znane z wyśmienitej kuchni, która ma wiele oblicz. Wśród włoskich specjałów na wielką uwagę zasługują również sery, wśród których jednym z najbardziej znanych na świecie jest mozzarella. To dość osobliwy ser – nie ma wyrazistego smaku, przez niektórych jest wręcz uważany za jałowy. Mimo

Kardiochirurgia inwazyjna
Postęp medycyny umożliwił nowoczesne metody leczenia wielu chorób. W dzisiejszych czasach możemy stosować inwazyjne sposoby w przypadku chorób serca. Kardiochirurgia zajmuje się właśnie operacyjnym leczeniem serca i naczyń krwionośnych. Warto przyjrzeć się uważniej inwazyjnemu leczeniu przy zawale